ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ
- 250 γρ. μούστο
- 250 γρ. ελαιόλαδο ανάμεικτο με σπορέλαιο (50 + 200)
- 150 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1½ κ.γ. κανέλα σκόνη
- 1/2 κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 80 γρ. σταφίδες μαύρες
- 800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Ανακατεύουμε τον μούστο με το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το κονιάκ και τα μυρωδικά σε ένα μπολ.
- Περνάμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ από κόσκινο.
- Προσθέτουμε το μείγμα αυτό στο μείγμα των υγρών και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ωραία σφιχτή ζύμη. Τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες.
- Όσο πιο πολύ αλεύρι βάζουμε τόσο πιο σφιχτά γίνονται τα κουλουράκια μας και πιο τραγανά.
- Πλάθουμε μικρά κουλουράκια και τα βάζουμε σε ταψιά. Βγαίνουν άνετα 40 τεμάχια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20-30 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν στη σχάρα.