Διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο Τουρισμού & Εστίασης - 16 & 17 Οκτωβρίου 2018
Χώρος διεξαγωγής: MYSTRAS GRAND PALACE RESORT & SPA, Μυστράς
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1ΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - Τρίτη 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018
09:30–09:50 Προσέλευση – Εγγραφές
09:50–10:15 Έναρξη – Χαιρετισμοί
Back to basics
Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος – Ανδρέας Ζαγάκος, Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας
10:15-11:00 "Is this Sparta?" Το Βranding προορισμού, λακωνικά!
Δημοσθένης Μπρούσαλης, Founder & CEO DASC Branding
11:00-11:20 COFFEE BREAK
11:20-11:45 Στρατηγικό Μάνατζμεντ στον τουρισμό
Δρ. Σωτήρης Βαρελάς, Σύμβουλος Τουρισμού
11:45-12:10 Πώς να δημιουργήσετε ένα σωστό πλάνο ψηφιακής προώθησης του ξενοδοχείου σας
Βασίλης Μπαρτζώκας, Σύμβουλος Ξενοδοχείων
12:10-12:40 Αειφόρος Τουρισμός-Το παράδειγμα της Κύπρου
Φίλιππος Δρουσιώτης , Adjunct lecturer of Hospitality Tourism and Sports Management department University of Nicosia Cyprus, Chairman of the Cyprus Sustainable Tourism Initiative (CSTI)
12:40-13:15 Τεχνητή νοημοσύνη στη φιλοξενία
Γιάννα Ορφανίδου , Associate Head of Hospitality Tourism and Sports Management department University of Nicosia Cyprus
13:15-14:10 LUNCH BREAK
14:10-14:35 Τροφή για σκέψη
Ηλίας Φερίζης, Private Chef
14:35-15:10 Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ως μοχλός ανάπτυξης του γαστρονομικού τουρισμού
Γιάννης Καρβέλας, Διευθυντής PARATUS EUROPE – Εκπαιδευτής σεμιναρίων ελαιολάδου
15:10-15:40 "Όσα κάνει ο ...μεταφραστής, δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος!"
Βασιλική Ντανταβασίλη, Μεταφράστρια, Μέλος Πανελλήνιας Ένωσης Μεταφραστών
15:40-16:00 COFFEE BREAK
16:00-16:20 Διαχείριση On Line κριτικών
Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος, Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας, Tourism Management Ι.Ι.Ε.Κ. Ορίζων, Hotel Manager ELECTRA HOTEL & SPA
16:20-16:40 "Internet & Τεχνολογίες VS Τουριστικές Επιχειρήσεις - Μία σχέση μίσους και πάθους"
Δρ. Βασίλης Πουλόπουλος, Phd Computer Engineering and Informatics
16:40-17:20 Η συνταγή για την αύξηση των διαδικτυακών πωλήσεων ενός ξενοδοχείου - Success stories
Δημήτρης Γιαννίσης - Αλέξανδρος Μαυροματίδης - Πάνος Ηλιόπουλος , Pelotel e-Tourism Services
17:20-17:40 Συζήτηση - Ερωτήσεις
Διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο Τουρισμού & Εστίασης - 16 & 17 Οκτωβρίου 2018
Χώρος διεξαγωγής: MYSTRAS GRAND PALACE RESORT & SPA, Μυστράς
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2ΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - Τετάρτη 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018
Θεματικές εισηγήσεις & Workshops
09:45-10:00 Προσέλευση
10:00-11:00 Μαγειρεύοντας για “συνανθρώπους”
Ηλίας Φερίζης, Private Chef
11:00-12:30 Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στην εστίαση
Γευστική αρμονία έξτρα παρθένου ελαιολάδου & εδεσμάτων (FOOD PAIRING)
Γιάννης Καρβέλας, Διευθυντής PARATUS EUROPE – Εκπαιδευτής σεμιναρίων ελαιολάδου
12:30-12:45 COFFEE BREAK
12:45-14:00 Ελληνικά κρασιά, μια πλούσια κληρονομιά από τοπικές ποικιλίες
Δημητρακάκης Χρήστος, Οινολόγος - Τζανέτος Στράτης, Υπεύθυνος Wine Bar “Symposium”, Mystras Grand Palace Resort & Spa
14:00-15:00 Σεμινάριο Bartending - Η "φιλοξενία" του Έλληνα Bartender
Γιάννης Τσουκαλής, Brand Ambassador SKINOS / OTTOS ATHENS VERMOUTH και
Γιάννης Αποστολόπουλος, Εκπαιδευτής Bartender IEK Ορίζων